Műszaki vizsga 2017-ben

Az interneten böngészve, téves információkat találhatunk a műszaki vizsgát érintő kérdésekben. Az ár – a hírekkel ellentétben – nem emelkedett, a műszaki vizsga nem kerül 22.000 Ft-ba! Ne dőlj be a megtévesztő híreknek, hiteles információkért olvass tovább…

Mennyibe kerül a műszaki vizsga 2017-ben?

A legfontosabb dolog, amit tudnod kell, hogy a műszaki vizsga ára nem változott, tehát továbbra is 16.290 Ft. Előfordulhat, hogy egy műszaki vizsga állomás a saját áremelését a törvényi szabályozás változásával igazolja. Sajnos mi is hallottunk már ilyenről, de ezt semmiképp nem szabad elhinned, hiszen nem történt árváltozás 2017-ben.
Ha megbízható szolgáltatót keresel és szeretnél eligazodni az információk tengerében, fordulj hozzánk bizalommal!

Hogy zajlik a műszaki vizsga 2017-ben?

Nézzük, mi a műszaki vizsga menete és a szükséges lépések. Az első teendő, ha kiválasztottad a számodra legmegfelelőbb műszaki vizsga állomást, az időpont egyeztetés, majd egy előzetes átvizsgálás szükséges a sikeres műszaki vizsgáért. Ezután következhet a tényleges műszaki vizsga, ami nem lesz több 1,5 óránál.
Az elkészült, friss műszaki vizsgád 2 évig lesz érvényes. Viszont továbbra is érdemes kihasználni azt a lehetőséget, amit a jogszabály biztosít a hosszabbítással kapcsolatban. Akár 30 nappal is előrébb hozhatod a vizsga időpontját, az mégsem veszít az érvényességi idejéből. Így már nem a vizsga napjától, hanem a forgalmiban szereplő lejárati dátumtól fog számítani a 2 éves érvényesség.

Ha lejárt a műszaki vizsga…

Bárkivel előfordulhat, hogy egyszerűen elfelejti a dátumot és nem veszi észre, hogy lejárt az autó műszaki vizsgája. Ilyenkor minél hamarabb kérj időpontot a vizsgára! Viszont a kapott időpontig is lesz egy fontos feladatod: kérned kell egy útvonalengedélyt az okmányirodában. Az ügyintézéshez szükséged lesz a következőkre: a kötelező gépjárműbiztosítást igazoló csekkszelvény és az eredeti forgalmi. Az útvonalengedély 2017-ben is 3.500 Ft-ba kerül.

A legfontosabb tudnivalók

Összegezve, a legfontosabb, amit tudnod kell, hogy a műszaki vizsga központilag ajánlott minimum ára nem emelkedett, továbbra is 16.290 Ft. Ne dőlj be azoknak a cégeknek akik a saját áremelésüket ezzel magyarázzák.

Válassz megbízható partnert a műszaki vizsga elvégzéséhez, fordulj hozzánk bizalommal!
Ha további kérdésed van a műszaki vizsgával kapcsolatban, tedd fel a cikk alatt és szakértőnk válaszol!

Írd meg nekünk, ha elégedett vagy ezzel a partnerrel!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 • 2017-07-21
  Polgár Csaba

  Köszönöm

 • 2017-09-18
  Horváth Zoltán

  Jó napot kívánok! Most költöztem svájcból haza és hoztam magammal az autómat is. Mivel a biztosítás lejárt, a rendszámot vissza kellett küldenem. Az aitót 2008-ban vásároltam, illetve lizingeltem. Természetesen megvan a lizingszerződés és a biztosítási okmány is. A kérdésem, hogy rendszá nélkül hogy tudom az autót honosítani és kell-e regisztrációs adót fizetnem? Érdeklődve várom a válaszukat! Köszönet!!

  • 2017-09-18
   Bognár Béla

   Kedves Zoltán!
   A rendszám nem szükséges a honosításhoz.Regisztrációs adót kell fizetnie.
   Üdvözlettel:Bognár Béla

 • 2017-09-26
  Erős Judit

  Tisztelt Cím!

  Kérdezném, hogy vonóhorog felszerelés után kell-e külön műszaki vizsga vagy a személygépjármű vizsgával együtt csinálják? Köszönöm!

  • 2017-09-27
   Bognár Béla

   Kedves Judit!
   Vonóhorog felszerelése után vizsgáztatni kell az autót.

   Üdvözlettel:Bognár Béla

 • 2017-10-22
  Nagy Krisztián

  Tisztelt Cím!
  Kérdésem a következő lenne.
  Svájcból vásároltam egy motorkerékpárt ami, 1990-es évjárat, 750 ccm.A Svájci tulajdonos 1999-ben kivonta a forgalomból.A sok állás miatt jelenleg üzemképtelen.A vámot hol érdemes elrendezni itthon, vagy az első uniós országba való belépéskor?Mennyi a vám és az áfa költsége egy ilyen járműnek?
  Köszönöm!

  • 2017-10-23
   Bognár Béla

   Kedves Krisztián!
   A vám értéke a jármű értékének 10%-a.Az áfa mértéke itthon 27%,Németországban 19%.Tehát ha az unióba belépésnél végezzük a vámkezelést,akkor 8%-ot spórolhatunk.

   Üdvözlettel:Bognár Béla

 • 2017-10-24
  Nagy Krisztián

  Tisztel Cím!

  Köszönöm a gyors korrekt választ!

  Még kérdeznék ha lehet!
  Mindenképpen a vevőnek kell e a németországi határnál vámoltatni és áfát fizetni, vagy esetleg egy harmadik kívülálló személy is eljárhat?

  Ebben az esetben szűkséges e ehhez meghatalmazás?

  Mivel üzemképtelen a motor nyomott áron tudtam megvásárolni.Úgy tudom ha itthon kerül a jármű elvámoltatásra – és itthon fizetném az áfát – a hatóság figyelmen kívül hagyja az adásvételi szerződésben rögzített vételárat és a vámot és az áfát az általuk megállapított összeg után kell fizetni.Igaz ez?

  Köszönöm!

  • 2017-10-24
   Bognár Béla

   Kedves Krisztián!
   A vevő meghatalmazottja is elvégeztetheti a vámkezelést.
   Igaz,a hatóság állapítja meg a jármű értékét,de ha az adásvételi szerződésbe bele van írva a jármű állapota,azt figyelembe veszik.

   Üdvözlettel:Bognár Béla

   • 2017-10-24
    Nagy Krisztián

    Tisztelt Cím!
    Köszönöm a kielégítő és gyors választ, sokat segített!

 • 2017-10-27
  Mikó Emőke

  Tisztelt Bognár Úr!

  Eddig úgy tudtam,hogy a műszaki vizsga,2 évig érvényés.Akkor,hogy lehetséges,és mi a magyarázata,az én problémámnak? ?Németből hozták.,2017.08.21.-én helyezték forgalomba az autómat.A műszaki vizsga,2018.01.31-ig érvényes..!Miért??????
  Kösztönöm szépen, előre is!
  Üdv:Emőke

  • 2017-10-28
   Bognár Béla

   Kedves Emőke!
   Az autó honosításakor a németországi vizsga érvényességét honosították.Így nem kellett műszaki vizsgát fizetni,csak műszaki szemlét(ára 8000 Ft)
   Üdvözlettel:Bognár Béla

   • 2017-10-28
    Mikó Emőke

    Értem.
    Nagyon szépen köszönöm!
    Kellemes hétvégép, jó pihenést !
    Üdvözlettel:Emőke

 • 2017-11-02
  Bondár Ferenc

  Tisztelt cím!Érdeklődni szeretnék hogy van egy 2001 -es opel corsa c és világít a hibajelzőm a kocsi viláskulcsal ha ez ég át megy e műszaki vizsgán vagy nem?!

  • 2017-11-03
   Bognár Béla

   Kedves Ferenc!
   A világító hibajelző lámpa azt jelenti,hogy az autó nem felel meg a környezetvédelmi előírásoknak.Nem megy át a vizsgán!
   Üdvözlettel:Bognár Béla

 • 2017-11-28
  Nagy Sándor

  Tisztelt Bognár Béla!

  Érdeklődni szeretnék autó átalakítással kapcsolatosan.

  Van egy Toyota Hyace zárt kisteherautóm,amit 12 éve vásároltam,és hat személy szállítására kértem átalakítani.A tegnapi nap voltam műszaki vizsgán,ahol közölték velem,hogy a vizsga érvénytelen,mert a hátsó üléseknél nincs biztonsági öv.(állítólag egy éve változott a törvény).Kérésemre közölték,hogy nem is lehet erre az ülésorra bizt.övet szerelni,mert annak három pontosnak kell lennie,és ez erre nem szerelhető fel.Így,csak a teljes üléssor cseréjénél lehetséges megoldani.
  A kérdésem az lenne,vissza lehet e minősítetni,eredeti gyári állapotára,hogy három személyes legyen?

  Milyen eljárás szükséges,hiszen csak az ülés kiszereléséről van szó,és az elválasztó panel előbbre helyezéséről?Ha a költségekről is tudna néhány adatot mondani azt is nagyon megköszönném.

  Üdvözlettel: Nagy Sándor

  • 2017-11-28
   Bognár Béla

   Kedves Sándor!
   Vissza lehet minősíteni a gyári állapotra.Ez átalakítási engedélyhez kötött,amit az NKH-nál lehet kérni és 11 800 Ft-ba kerül.
   Üdvözlettel:Bognár Béla

 • 2018-01-03
  Nagy János

  Tisztelt Bognár Béla!

  Azt szeretném kérdezni, hogy személygépkocsim műszaki vizsgája lejár 2018 január 16.án de mivel külföldön dolgozom csak április közepén megyek haza.Az autó otthon van,kötelező f.biztosítás és súlyaadója fizetve van.Nem lesz problémám a 3 hónapos késés miatt

  • 2018-01-03
   Bognár Béla

   Kedves János!
   Abból hogy később viszi vizsgára az autót semmi problémája nem lesz.
   Üdvözlettel:Bognár Béla

 • 2018-01-08
  Kovács Kata

  Tisztelt Bognár Béla!

  Az lenne a kérdésem,hogy az autómon van ködlámpa,de nincs bekötve,nem is volt! Így megbukik a műszaki vizsgán,vagy csak ha bevan kötve és nem működik?

  • 2018-01-08
   Bognár Béla

   Kedves Kata!
   Ha soha nem volt bekötve,akkor honnan lehet tudni hogy mi célt szolgál? Ködlámpa kapcsoló van az autóban?

   • 2018-01-09
    Kovács Kata

    Igen van kapcsoló az autóban,de a ködlámpa helyén egy vakdugó van. Csak most vettem az autót és nemtudom,hogy bekell-e köttetni vagy sem,mert a régi autómban bevolt kötve

    • 2018-01-11
     Bognár Béla

     Szerintem nem kell bekötni

 • 2018-02-10
  Appel A.

  Üdvözlöm!

  Autónkon 2021. 07.27-ig van eredetileg műszaki érvényesség. A héten vonóhorgot szereltettünk rá, megtörtént a műszaki vizsga, okmányirodában új forgalmit állítottak ki. Itthon vettük észre, hogy a műszaki vizsga érvényessége maradt a régi, holott mi úgy tudjunk ilyenkor módosul a dátum a vizsga időpontjának megfelelően. Így van? Lehet reklamálni? Köszönöm!

  • 2018-02-12
   Bognár Béla

   Üdvözlöm!
   Az autó négy éves koráig 3 évre kaphat műszaki érvényességet.Azért,hogy Önök ne járjanak rosszabbul,meghagyták a régi érvényességet.Így szerintem nem érdemes reklamálni.
   Üdvözlettel:Bognár Béla

 • 2018-02-16
  József

  Üdvözlet!
  Műszaki vizsgával kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem. Első, hogy nekem a kormány kapcsolóra van kötve az első és a hátsó ködlámpa is, tehát egyszerre kapcsolnak, ez lehet gond műszakin? Autó villamossági szakműhelyben lett csinálva, és ők oldották meg így, nekem tökéletes, viszont műszaki miatt kérdezem. Másik kérdésem, az autó dupla hátsó dobot kapott, aminek a helye is megvan, a lökhárítón is gyárilag ott a helye a kipufogó végnek a hely, viszont a gyári az egy sima kipufogó rendszer, a vége lett módosítva dupla dobbal. Ez gond lehet? Köszönöm a válaszokat előre is!

  • 2018-02-16
   Bognár Béla

   Kedves József!
   A ködlámpával szerintem nem lesz probléma.A kipufogórendszerhez műbizonylatot kérhetnek a vizsgán vagy egy közúti ellenőrzés során.
   Üdvözlettel:Bognár Béla

 • 2018-11-25
  Viszlay Andrea

  Üdvözlet!
  2017. novemberében vizsgáztattam az autómat. Most, hogy a fiam nevére szeretném átíratni vettem észre, hogy a forgalmiban nincs bejegyezve a műszaki érvényesség. A műszaki vizsgálati bizonyítványt nem találom. Mit tehetek ilyenkor? Köszönöm

  • 2018-11-27
   Bognár Béla

   Kedves Andrea!
   Vissza kell menni oda,ahol vizsgázott az autó és ott pótolják a bejegyzést.
   Üdvözlettel:Bognár Béla

 • 2019-05-27
  Lónyai István

  Szervusztok: Érdeklődnék, hogy 2020 03. hóban lesz az aktuális műszaki vizsgám, de vonóhorog felszerelés miatt 2019. májusban le kell vizsgáztatni az autót. Meddig érvényes az új vizsga, vagy 2020-ban megint el-e kell vinnem.

  • 2019-05-28
   Bognár Béla

   Kedves István!
   Ha 2019 májusban vizsgázik az autó, akkor 2021 májusban kell újra vizsgáztatni.Ha nem több mint 3 éves,akkor 2022 májusban.
   Üdvözlettel:Bognár Béla

 • 2020-08-17
  Piszer László

  Az lenne a kérdésem hogy Svájcból hazahoztam az autót amit kint vásároltam és szeretném honositani. Igazolasom is van hogy mennyi ideig tartozkodtam kint. Kell ilyenkor vámot vagy áfát fizetni?

  • 2020-08-17
   Dian Aranka

   Kedves László!
   A vámhivatalba be kell jelentkeznie, de amennyiben igazolni tudja, hogy legalább 5 évig életvitelszerűen Svájcban élt, nem kell vámot fizetnie.
   Üdvözlettel: Aranka

 • 2020-09-04
  Nagy Róbert

  Megkérdezném, hogy ha Svájcban, svájci tulajdonostól vásárolnék egy Chrysler 300C tip. gépkocsit, amit egyébként Ausztriában gyártottak, és Mercedes (német) motor és sebességváltó van benne, a honosítási eljárás során, valamint ÁFA és vám szempontjából eu-s vagy svájci kocsinak minősül-e ? Köszönöm szépen-

  • 2020-09-04
   Dian Aranka

   Kedves Róbert!
   Igen az autó svájcinak minősül. Fizetnie kell ÁFA-t és vámot is.
   Üdvözlettel: Aranka

 • 2020-09-04
  Nagy Róbert

  Köszönöm szépen.

Hol tudunk biztosítani műszaki vizsgát?
Csak válassz a települést vagy egy budapesti kerültet, ahol műszaki vagy eredetiségi vizsgát szeretnél és már mutatjuk is legkorrektebb partnereket

Segíthetünk? +36 70 420 9224