Koronavírus, vs. műszaki vizsgáztatás!

Koronavírus, vs. műszaki vizsgáztatás!

A koronavírus második hulláma miatt sokakban felmerült a kérdés, hogy a hivatalos okmányok- köztük a forgalmi engedély- meddig érvényesek?

A járvány elleni védekezés részeként a kormány meghosszabbította a vészhelyzet ideje alatt lejáró okmányok érvényességét, ez többek között vonatkozott a forgalmi engedélyekbe bejegyzett műszaki érvényességre is.

A vészhelyzet megszűnésével összefüggő szabályokról szóló törvény szerint, (2020.évi LVIII. törvény 89 . § (1) bekezdés értelmében)

a Magyar hatóság által kiállított, a vészhelyzet ideje alatt lejárt, valamint a vészhelyzet megszűnését követő 15 napon belül lejáró hivatalos okmányok – ideértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki vizsga érvényességi idejét is –a vészhelyzet megszűnését követő 180 napig érvényesek.”

 

Azonban sokan ezt félre értik és úgy értelmezik, hogy a napokban lejáró műszaki érvényesség szintén 180 nappal hosszabbodik meg.

Sajnos nem!

Mivel jelenleg nincs vészhelyzet a jogszabály csak a

2020. március 12 – 2020. július 3. között lejárt/lejáró

okmányokra vonatkozik!

 

Javasoljuk, hogy mindenki legyen körültekintő és időben jelentkezzen be műszaki vizsgára!

Partnereink az egész ország területén várják Önöket!

Keressen  minket az alábbi elérhetőségen:  https://villam-muszaki-vizsga.hu/

Kép forrása: pixabay.com

Írd meg nekünk, ha elégedett vagy ezzel a partnerrel!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hol tudunk biztosítani műszaki vizsgát?
Csak válassz a települést vagy egy budapesti kerültet, ahol műszaki vagy eredetiségi vizsgát szeretnél és már mutatjuk is legkorrektebb partnereket

Segíthetünk? +36 70 420 9224