honosítás_magyar_forgalomba_helyezés

Az egyik leggyakoribb kérdés, ami az ügyfélszolgálatunkra érkezik, az a külföldi autók magyar forgalomba helyezésével kapcsolatos. Te tudod mi az a honosítás? Mikor szükséges? Ha Téged, is érint a téma, akkor olvass tovább…

honosítás_magyar_forgalomba_helyezés_villám_műszaki_vizsga

Mivel is jár a honosítás?

2004 óta, mióta Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz jelentősen megnőtt a kereslet a külföldi autók Magyarországra való behozatalát illetően. Nem véletlen,  hiszen csatlakozásunknak köszönhetően Unión belül megszűnt az autók évjáratát illető korlátozás, és a vámkezelési kötelezettség is. Azonban még mindig ott van az úgynevezett regisztrációs díj.

Mi is az a regisztrációs díj?

Az az összeg, melyet a honosítás során kell kifizetni, vagyis mikor egy külföldi személyautót, lakóautót vagy motorkerékpárt Magyarországon szeretnénk forgalomba helyezni. Fontos tudni, hogy a regisztrációs díj, regisztráció adó a legtöbb esetben NEM vethető ki tehergépjárművekre, kisteherautókra, kisáruszállító járművekre. Amennyiben ilyen járművet szeretnél honosítani, feltétlen egyeztess a Vám és Pénzügyőrséggel a regisztrációs adó kapcsán!

Mennyibe kerül a regisztrációs díj?

Ez függ az autó motorjának típusától, környezetvédelmi besorolástól, lökettérfogattól és az első külföldi forgalomba helyezéstől. Mi ezt a kalkulátort ajánljuk a számításához: Regisztrációs adó kalkulátor

Mikor kell megkötni a kötelezőbiztosítást?

Mennyibe kerül a biztosítás? Mikor kell megkötni, a honosítási eljárás melyik részében? A válaszokat itt találod: Minden, amit a biztosításkötésről tudnod kell

Milyen költségekkel jár a honosítás?

A költségeket alapvetően három csoportba sorolhatjuk:

 • Regisztrációs_díj_honosításAmit  Nemzeti Közlekedési Hatóság felé szükséges fizetni: Vizsgadíj + egyedi forgalomba helyezési költség. A vizsgadíj függ a jármű típusától. Nem összkerékhajtású személyautók esetében: 16.290 Ft. Az egyedi forgalomba helyezés költsége: 22.800 Ft
 • Amit a vámhivatal felé kell fizetni: a már említett regisztrációs díj.
 • Amit az okmányirodában kell elintézni: forgalmi engedély illetéke: 6.000 Ft , törzskönyv illeték: 6.000 Ft , rendszámtábla ára 1 pár esetén: 8.500 Ft, érvényesítő címke díja: 585 Ft. Összesen: 21.085 Ft + 2014.01.01. óta vagyonszerzési illeték. Bővebb információk erről ITT.

Hol végezhető el a műszaki vizsga külföldről behozott autó esetében?

A Nemzeti Közlekedési Hatóságnál. Szervizeknél, márkafüggetlen műszaki vizsga állomásoknál nem, ott ugyanis nincs engedély a honosításra.

Szükséges-e eredetiségvizsga?

Nem, a honosítás során nem szükséges eredetiségvizsgát tenni.

Hogyan történik maga a honosítás?

Műszaki vizsgát követően, a kiállított műszaki adatlappal a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál kell a regisztrációs adót befizetni. Az eljárás az okmányirodában fejeződik be a forgalmi, a törzskönyv, a rendszám, és a cimke illeték befizetésével. Ezek után az autó magyarországi forgalomba helyezése megtörtént, a honosítás lezárult. A műszaki vizsga két érvig érvényes, melyet azt követően már bármely műszaki vizsga állomáson me9g lehet hosszabbítani.

Milyen környezetvédelmi besorolások vannak?

 • Euro1: 4-nél rosszabb környezetvédelmi osztály
 • Euro2: 4-es besorolású környezetvédelmi osztály
 • Euro3: 6-8 közötti besorolású környezetvédelmi osztály
 • Euro4: 9-11 közötti besorolású környezetvédelmi osztály
 • Euro5: 11-nél jobb környezetvédelmi osztály

Azt, hogy milyen környezetvédelmi besorolású az autó, a forgalmi engedélyben lehet megnézni a V.9.-es pont alatt.

Milyen papírok szükségesek a honosításhoz?

Természetesen a gépjármű külföldi forgalmi engedélye. Ezentúl cégtől vásárlás esetén számla. Amennyiben magánszemélytől vásárolsz úgy szükséged lesz egy kétnyelvű adás-vételi szerződésre. Tölts le ezt innen: Kétnyelvű adás vételi szerződések

Mennyi az annyi?

honosítás_magyar_forgalomba_helyezés

Mennyi az annyi, ha honosítani szeretnénk?

Nézzünk, egy példát a gyakorlatban. Németországból szeretnénk vásárolni egy 9 éves, 1389 cm3-es, benzines, Opel Astrát, melynek a környezetvédelmi besorolása: 6-os.

 • Műszaki vizsga díja: 16.290 Ft
 • Egyedi forgalomba helyezés díja: 22.800 Ft
 • Regisztrációs díj: 88.725 Ft
 • Forgalmi engedély illetéke: 6.000 Ft
 • Törzskönyv illeték: 6.000 Ft
 • Rendszámtábla ára: 8.500 Ft
 • Érvényesítő címke díja: 585 Ft
 • Összesen: 148.900 Ft

+ Kiegészítés 2014.01.01.-től: Vagyonszerzési illeték köteles a jármű, így a fenti autó esetében ha például 85 kw-os a motor teljesítménye akkor 46.750 Ft a vagyonszerzési illeték.

Tehát a külföldi megvásárlástól számítva, közel 200.000 Ft-ba kerül, ha ezt az Opel Astrát Magyarországon szeretnénk forgalomba helyezni.

Bízd ránk a fárasztó ügyintézést!

 • Ha szeretnél mentesülni a honosítás okozta intézkedés terhe alól…
 • Ha szeretnél elkerülni a felesleges sorban állást…
 • Ha szeretnéd egész egyszerűen az otthonodból/munkahelyedről intézni a Magyar forgalomba helyezést…
 • Ha szeretnéd, hogy mindössze 3 nap alatt elintézzük autós komplett magyar rendszámozását!

Végeztesd el velünk autód honosítását!

A részletekért kattints ide: Villám Honosítás Ügyintézés

Érdekelnek a külföldről behozott járművek? Szeretnél pár hasznos tippet a magyar forgalomba helyezés kapcsán?

…akkor kattints ide és lépj be zárt csoportunkba:

kulfoldrolbehozottautok_banner

További kérdésed lenne? Írd le itt a bejegyzés alatt kommentben és válaszolunk rá!

Szeretnéd, hogy soron kívül értesítsünk, ha új bejegyzést írtunk?

Kérlek, add meg adataid és elküldjük Neked ajándékba ezt is: “Gyakori kérdések és válaszok a vizsgáztatásról”

1,976 hozzászólás a(z) “Minden, amit a honosítás kapcsán tudnod kell” bejegyzéshez

 1. Kedves Judit!

  Két éve van lassan a tulajdonomban egy Renault Mégane 2003-as évjáratú személygépkocsi, érvényes német forgalmival és biztosítással, friss műszaki vizsgával. Az élet úgy hozta, hogy most augusztusban véglegesen hazaköltöznénk, és mivel nagyon a szívemhez nőtt az autó, nem szeretnék tőle megválni. Hogyan működik a honosítás, mi az első lépés amit intéznem kell? Vissza kell adnom minden okmányát itt a német hatóságnak? Hogyan tudom hazavinni, úgy hogy a határon ne legyen probléma? És milyen költségekkel jár mindez?
  Köszönöm válaszát előre is!
  Üdv.: Anita

  • Kedves Anita!

   Erre a kérdésedre a választ: “Hogyan működik a honosítás, mi az első lépés amit intéznem kell?” megtalálod a fenti cikk
   “Hogyan történik maga a honosítás?” bekezdésében.

   A jármű külföldi okmányait célszerű kint leadni, hogy megszűnjetek a jármű után adókötelesnek lenni. Ilyenkor igényelhettek ideiglenes rendszámot és biztosítást, amivel haza tudjátok szállítani a járművet. Ezzel az ideiglenes rendszámmal és forgalmival nem lesz gond a határnál sem.

   A honosítási költségek a jármű pontos paramétereitől függenek. Ha szeretnéd akár ránk is bízhatod a honosítást.
   Itt kérhetsz egy árajánlatot az ügyintézésre: http://villam-muszaki-vizsga.hu/honositas-ugyintezes/#AJANLATKERES

   Üdvözlettel:
   Török Judit

   • Kedves Judit!

    Olaszorszagban van lehetoseg ideiglenes rendszam kivaltasara? Vagy mukodhet az, hogy az auto hazajon az eredeti olasz rendszammal amit utana visszakuldok a tulajnak es ő utana kivonatja? Ha jol ertem itthon honosithato az auto a kivonasi papir nelkul is.

    Koszonom valaszat!
    Pali

    • Kedves Pali!

     Az eladó nagyon ritkán adja ki az eredeti rendszámot, hiszen akkor az ő biztosítása, adóvonzata él, övé a felelősség. Bár a forgalomba helyezés szempontjából működhet, a gyakorlatban sokkal inkább az olasz ideiglenes rendszám a megszokott, járható út. Az olasz ideiglenes rendszámot az olasz okmányirodákban lehet igényelni.

     Üdvözlettel:
     Török Judit

     • Kedves Judit,

      Van esetleg információja arra nézve, hogy milyen átfutási ideje van az olasz ideiglenes rendszám kiadásának?

      Köszönettel!
      Pali

  • Kedves Szakértő!

   A weboldalon olvastam egy 38000 forintos honosítási ügyintézési díjat, ami tartalmazza a vizsgát is. Két kérdésem van: ez az összeg a vizsga díját is tartalmazza? Illetve az autónkon márciusig érvényes németországi vizsga van, akkor is szükséges itthon vizsgáztatni?

   Az egyszerűség kedvéért: Mercedes Benz A 150, 2005.04. 1498 köbcentis Euro 4 benzinmotor. Tud nekem küldeni egy kalkulációt, a költségek részletezésével?
   Előre is köszönöm:
   Tamás

   • Kedves Tamás!

    Az előzetes költségkalkuláció szolgáltatásunk megszűnt, de ha a fenti cikket részletesen (linkekkel együtt!) végigolvasod, akkor Te is el tudod készíteni a költséglistát.

    Amennyiben érvényes a műszaki vizsga akkor elegendő szemléztetni, ami 8.000 Ft-ba kerül.

    A 38.000 Ft a mi ügyintézési díjunk, nem tartalmazza sem a műszaki vizsga díját, sem a hatósági árakat, sem a járműhöz kötött egyéb díjakat (pl: regisztrációs adó).

    Tartalmazza a komplett ügyintézés lebonyolításának díját, beleértve:

    -Az autó műszaki vizsgáztatását, a műszaki vizsga lebonyolítását
    -A regisztrációs adó ügyintézését (VPID szám igénylés, kiszabott regadó befizetését)
    -Az okmányirodai ügyintézést (rendszámtábla, forgalmi engedély kiváltását, vagyonszerzési illeték intézését)

    Amennyiben szeretnéd ránk bízni az ügyintézést, itt veheted fel ügyintézőinkkel a kapcsolatot: http://villam-muszaki-vizsga.hu/honositas-ugyintezes/

    Üdvözlettel:
    Török Judit

 2. Kedves Judit.
  Elnèzést hogy közbe írok, de akkor ez azt jelenti egy külföldről behozott jármű esetében (személyautó), hogy kint nem kötelező kivonatni a forgalomból? Mert esetemben az a gond a vásárolt személyautóval, hogy kint nem lett kivonva a forgalomból. Az összes okmánya megvan, forgalmi engedély, járműkísérőlap, rendszám az autón, kétnyelvű adásvételi. De kivonati papír az nincs. Ilyenkor hogy helyeződik itthon forgalomba? A forgalomba helyezés után vissza kell küldeni a kocsi rendszámát, és papírjait egy adásvételi szerződés másolatával együtt? Ha igen akkor a származási ország hivatalába? Vagy ez hogyan működik? Válaszát előre is köszönöm. Szép napot!

  • Kedves Vikesz!

   A kérdés megválaszolása nem ilyen egyszerű: de a magyar forgalomba helyezés szempontjából nem kötelező, hogy kivonják azt a külföldi forgalomból. Azonban vannak olyan országok, pl: Ausztria, Olaszország ahol nem lehet úgy külföldre eladni egy autót, hogy azt nem vonják ki a forgalomból! Ilyen esetekben a regisztrációhoz kell a kivonásról szóló dokumentum.

   Egyébként véleményem szerint minden esetben praktikusabb először elintézni a kiregisztrációt – más országokból behozott járművek esetében is – és kikérni az ideiglenes rendszámot , mert a külföldi dokumentumokat, rendszámot le kell adni , és csak ezután szűnik meg a jármű külföldi tulajdonosa adókötelesnek lenni.

   “A forgalomba helyezés után vissza kell küldeni a kocsi rendszámát, és papírjait egy adásvételi szerződés másolatával együtt? Ha igen akkor a származási ország hivatalába? Vagy ez hogyan működik?”

   Igen, pontosan így ahogy leírtad.

   Amennyiben az okmányiroda fenn akad a kivonó papír hiányán, – a fent leírt okokból – akkor származás ellenőrzéssel lehet forgalomba helyezni a járművet, melyet szintén az okmányirodában lehet kezdeményezni.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

   • Üdvözlöm!
    Németországban volt bejelentven autóm,de aztán honosítottam.Az okmányiroda minden külföldi okmányt elvett csak a rendszám maradt.Hogyan tudom kijelenteni az autót külföldön hogy adómentes legyek?Vissza fogok kapni az egy évre előre befizetett adóból?Papírok nélkül nem foglalkoznak velem.
    Köszönettel:Tamás

    • Kedves Tamás!

     Amennyiben nem vonattad ki a magyar forgalomba helyezés előtt a külföldi forgalomból a járművet, és az okmányiroda nem adta ki a külföldi papírokat, akkor az okmányiroda fogja elintézni a külföldi forgalomból való kivonást. Ameddig ez nem történik meg, Te adóköteles maradsz a jármű iránt külföldön. Azt, hogy az előre befizeted adóból jár-e vissza a külföldi hatóság tudja megmondani a forgalomból való kivonás után.

     Üdvözlettel:
     Török Judit

 3. Kedves Judit!

  Szeretnék megvásárolni egy román honosságú autót, amely jelenleg is Magyarországon van. Ezt hogyan tudom megtenni? Elég a magyar nyelvű adásvételi szerződés és az, hogy az eladó kivonatja Romániában a forgalomból? Ezután én itt Magyarországon levizsgáztatom a Közlekedési Hatóságnál, majd levámoltatom, okmányiroda ügyintézés és használhatom? Előre is köszönöm a válaszát!
  Üdvözlettel Dézsi László

  • Kedves László!

   Olvasd el figyelmesebben a fenti cikket:

   “Milyen papírok szükségesek a honosításhoz?

   Természetesen a gépjármű külföldi forgalmi engedélye. Ezentúl cégtől vásárlás esetén számla. Amennyiben magánszemélytől vásárolsz úgy szükséged lesz egy kétnyelvű adás-vételi szerződésre. Tölts le ezt innen: Kétnyelvű adás vételi szerződések”

   Nem számít, hogy az autó hol van- attól még ha külföldi a forgalmi, akkor kétnyelvű adás-vételi szerződés kell.

   Emellett kell a törzskönyv is, illetve Unión belül nincsen vám, de erre is kitértem a fenti cikkben.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 4. Tisztelt Hölgyem !
  Hiába kérdeztem a nagy autókereskedő ismerőseimet nem tudott senki egyértelműen választ adni ! Ezért kérném a segítségét !
  Az Usa-ból szeretnék behozni egy 2002-es évjárat feletti Suv-ot vagy egy limuzint saját részre !
  Milyen költségekkel kell számolnom és kaphatok e kedvezményt ha utazok az autóval és kint már megveszem ? Hajóval az út amig az autót beszállítják valóban több hónap ? Dieselt vagy benzinest még nem tudom de mindenképpen olyat ami nem árvízkáros vagy lehajtott vas !
  Köszönöm előre is a segítséget !

  Tisztelettel:Zsolt

  • Kedves Zsolt!

   Amennyiben kint használod a járművet, akkor mentesülhetsz a vagyonszerzési illeték alól, mert saját tulajdont honosítasz.

   Viszont ugyanúgy számolnod kell a vámmal, áfával, regisztrációs adóval és a forgalomba helyezés egyéb költségeivel.

   A szállítás és az ügyintézés kapcsán azonban nem tudok segíteni, mert mert ahol mi műszaki vizsgáztatunk élből elutasítja a hatóság az amerikai járművek műszaki vizsgáját, az eltérő szabványokra hivatkozva. Így nem tudjuk az amerikai járművek forgalomba helyezésének ügyintézését elvállalni.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 5. Kedves Judit!
  Az a helyzet, hogy vásároltam egy 9 személyes személyi autót Hollandiában es a vétel során kaptam 2 papírt es plasztik kártját autokereskedés Az ökmányirodában az kérik tőlem hogy agyak be meg egy forgalmit, amit a 10 éve múkodo autokereskedés nem adót, vagy is azt mondtak, hogy nem szukséges Nem tudom mi tevő legyek, mert nem tudom befejezni a forgalomba helyezést. Kérem, agyon egy tanácsot.

  • Kedves Jaroszlav!

   A teljes, eredeti forgalmi szükséges a magyar forgalomba helyezéshez. “Hollandiában es a vétel során kaptam 2 papírt es plasztik kártját autokereskedés ”

   Ez a mondta nem takarja számomra, hogy pontosan milyen okmányok állnak rendelkezésedre. Amit egészen biztosan be kell szerezni:
   – Teljes külföldi forgalmi
   – Törzskönyv
   – Kétnyelvű adás-vételi
   – Számla

   Az okmányok nélküli, hiányzó okmányos külföldi autókról egyébként ebben a cikkemben írtam részletesen: http://villam-muszaki-vizsga.hu/kulfoldi-auto-okmanyok-nelkul/

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 6. Kedves Judit!
  Az idén szeretnénk haza költözni Németországból , 3 éve nevemen van már a kocsi amit haza szeretnék hozni, A kérdésem az lenne hogy számlát amit kaptam vásárláskor már nem találom sehol , ilyenkor mi a teendő? Köszönettel Brigitta

  • Kedves Brigitta!

   Semmi gond, mivel 3 éve vásároltad az autót, elegendő bemutatnod magyar forgalomba helyezéskor az eredeti, névre szóló, külföldi forgalmit. Nem kell a 3 évvel ezelőtti számla.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 7. Üdvözlöm!

  Érdeklődni szeretnék, hogy Németországból behozott motorkerékpár esetében megvan a törzskönyve, illetve a régi típusú forgalmi engedélye(1998-as a motorkerékpár). A kérdésem az lenne, hogy mindenképpen szükséges az új forgalmi engedélye, illetve ha igen, ezt mi módon lehet megszerezni!?

 8. Tisztelt Judit,

  Egy már magyarországon lévő külföldi autót(német papírokkal) szeretnék megvásárolni egy magyar személytől. Ilyen esetben arra az adásvételire is szükség van amivel ő vásároltam meg a külföldi személytől ?

  • Kedves Péter!

   Igen, mindenképpen szükség lesz az eladó adás-vételi szerződésére is, ezt nevezik tulajdonos igazolási láncnak. Az okmányiroda kéri a magyar rendszám kiadásához.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

  • Kedves András!

   Külföldről behozott autókra nincsen átírási határidő, a magyar 15 napos határidő sem érvényes külföldi okmányos járművekre.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 9. Kedves Judit!

  Ime a kerdesem… Nemetorszagban szeretnem megvasarolni a gepjarmuvet, es Magyarorszagon szerentem forgalomba helyezni… Maganszemelytol vasarolnam a gepjarmuvet, kb 8000euroert..A gepjarmu gyartasi eve 2007, hengerurtartalom 1984, teljesitmeny 147kw (200 LE).. Korulbelul mennyibe jonne ki ez a teljes jatek? Illetve, mifele papirokat kell beszereznem ahhoz, hogy megkapjam a rendszamtablat es magyar forgalmi engedelyt? Adasveteli szerzodesem termeszetessen lenne, 2 nyelvu, ahogy azt illik.. Mi szukseges meg? Vam-ot ugye nemkell fizetnem, mert EU-bol szarmazik a gepjarmu, adot gondolom kell… ez katalogusszam alapjan mukodik, vagy a vetelar alapjan? Bekell vinnem a gepjarmuvet Vamraktarba amig a folyamat lezarul, vagy semmi ilyen vagy hasonlot nemkell tennem?

  Koszonom elore is!

  • Szia Judit!

   Érdeklődnék hogy hoznék be egy 1999es passatot németből de december végén lejár a külföldi műszakija. 1600ccm 74kw.os. ha esetleg lejár a műszaki róla van vmi többletköltség vizsgáztatás esetén ? mennyi lenne a teljes honositása ?

   Üdv N.

   • Kedves Norbert!

    Amennyiben lejárt a műszaki vizsga egyedi forgalomba helyezést is kell fizetni a műszaki vizsga mellett (+ 22.800 Ft).

    A honosítás további költségei a jármű pontos paramétereitől függenek. Amennyiben szeretnéd ránk bízni az ügyintézést, honosítási ügyintézőink készséggel állnak rendelkezésedre a megadott elérhetőségéken:

    Budapesti honosítási ügyintéző telefonszáma:+36 20 665 3804
    Szegedi honosítási ügyintéző telefonszáma: +36 30 98 32 898
    Kecskeméti honosítási ügyintéző telefonszáma: + 36 70 445 2224

    Üdvözlettel:
    Török Judit

 10. Kedves Judit!

  Autó vásárlás előtt állok és érdeklődnék, hogy hány napot foglal magába az autó honosítása és forgalomba helyezése?

 11. Üdvözlöm,
  szintén honosítással kapcsolatos kérdésem lenne.. :) Adott egy Opel Vivaro, amely No.-ban tehergépkocsinak van vizsgáztatva.. honositás során szintén tgk-nak vizsgáztatják vagy van lehetőség személygépkocsira vizsgáztatni? Válaszát előre is köszönöm…
  Üdvözlettel:
  P Zsolt

  • Kedves Zsolt!

   Egy adott járművet csak olyan jármű kategóriaként lehet honosítani, ahogy a külföldi forgalmiban van. A magyar forgalomba helyezés után át lehet minősíttetni, de elsőként úgy kell forgalomba helyezni, ahogy a külföldi forgalmiban szerepelt a jármű.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 12. Kedves Judit,

  Érdeklődni szeretnék, hogy ha friss műszakival veszek kulfoldon (Hollandia itt 1 évre adnak műszakit) autót akkor is kell-e otthon műszakiztatni. Vagy akkor ettől el lehet tekinteni, azért kérdezem mert amit szeretnék vasarolni járművet az átvételkor, lesz műszakiztatva és nem szeretném itt hollandiába is és otthonnis kifizetni ezt a költséget.

  Válaszát előre is köszönöm,

  Üdvözlettel

  M. Levente

  • Kedves Levente!

   Magyar forgalomba helyezéskor a külföldi műszaki vizsga érvényesség honosítható, ilyenkor elegendő egy műszaki szemlét csináltatni, ami 8.000 Ft-ba kerül. Természetesen az egyedi forgalomba helyezés díját sem kell ilyen esetben megfizetni.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 13. KEDVES JUDIT!
  Érdeklődni szeretnék, hogy a férjem hozott nekem egy autót Németországból ,ami az ő nevén van .Szeretnénk honosítani Magyarországon az én nevemre ,és az lenne a kérdésem hogy ki kell-e először vonatni a forgalomból Németországban ,mielőtt itt honosítom vagy ráér utána is ,vagy a magyar okmányiroda ki vonatja -e automatikusan . Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: MOLNÁRNÉ

  • Kedves Molnárné!

   Érdemes először kivonni a német forgalomból a járművet, mert bár elintézheti az okmányiroda is a magyar forgalomba helyezés után, erre sokszor akár hónapokat is várni kell. És ameddig nem vonjátok ki a külföldi forgalomból a járművet, addig adókötelesek lesztek utána Németországban.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 14. Kedves Judit.
  Szeretném megkérdezni,hogy az autókereskedőket érinti a vagyonszerzési illeték külföldi autó vásárlása esetén ha magyar forgalomba helyezteti?

  • Kedves Balázs!

   Igen, érinti az autókereskedéseket is – kivétel ez alól, ha nem ők szerzik meg a jármű tulajdonjogát, hanem meghatalmazással járnak el a vevő nevében.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 15. Kedves Judit!

  Németországból szeretnék behozni egy kishaszonjárművet,és feleségem nevére honosítani. Az autó érvényes műszakival rendelkezik. Kérdésem az lenne,hogy kell-e tulajdonszerzési illetéket+regisztrációs adót fizetni,ha Ő lesz az új tulajdonos én pedig az üzemben tartó. Másik kérdés,hogy ha ezeket nem kell fizetni,milyen más kötelező költségek vannak még honosításkor,az Önök ügyintézési díján kívül.

  Válaszát,előre is köszönöm!

  Tisztelettel: Sándor

  • u.: az autó Németországban személyautóként van bejegyezve,de Magyarországon kistehergépjárműnek minősül 2,5t meghaladó össztömegű gyárilag fixen elválasztott raktérrel.

 16. Kedves Judit!

  Olaszországból szeretnék behozni egy 9 személyes gépjárművet. Itthon személygépkocsiként regisztrálnák, nem pedig teherautóként, holott a külföldi papírjai alapján tehergépkocsiként van regisztrálva külföldön. Ennek mi lehet az oka? Milyen papírokkal lehet igazolni még, hogy – egyébként jellegéből adódóan szemmel is látható, hogy nem személygépjármű – teherautóról van szó?

  Köszönettel:
  Jani

  • Kedves János!

   Magyarországon a regisztrációs adó mentességnek feltétele, hogy a szállítható személyek száma ne haladja meg a 3 főt. Amennyiben több, mint 3 fős járművet szeretnél behozni külföldről, biztosan kell a regisztrációs adóval számolnod – attól függetlenül, hogy külföldön milyen minősítést kapott a jármű.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 17. Kedves Judit!

  Szerbiából szeretnék autót vásárolni! Ennek mi a menete? Mennyivel másabb mint ha eu ból venném?

 18. Kedves Judit

  Bulgáriából szeretnék autót behozni, csak az a problémám hogy sehol se találok kétnyelvű adásvételi lapot. Tudna ebbe segíteni?

 19. Jó napot!
  Ha jól értelmezem érvényes német forgalmi engedély esetén csak műszaki szemlét (8000Ft), regisztrációs adót, okmányirodai költségeket(21000Ft) és vagyonszerzési illetéket kell fizetni? Ez esetben viszont a külföldön forgalomban lévő autó a még adóköteles amit fizetni kell amíg az okmányiroda el nem intézi a kivonást a származási ország hivatalával?
  Ha viszont kivonatom külföldön a járművet a forgalomból vagy lejárt a forgalmi engedélye akkor a kint igényelhető “ideiglenes” rendszámmal mozoghat saját lábán a gépjármű vagy ez esetben már csak trélen lehet mozgatni és nem igényelhető rá ilyen rendszám (ez esetben p-s rendszámmal lehet-e külföldön lejárt forgalmis autóval közlekedni)? Kivont/lejárt forgalmi engedély esetén a fenti költségekre még műszaki vizsga és egyedi forgalomba helyezés díja hozzáadódik(~40000Ft)

  Köszönetel:
  Kiss Gábor

  • Kedves Gábor!

   Nézzük sorban kérdéseidet:

   “Ha jól értelmezem érvényes német forgalmi engedély esetén csak műszaki szemlét (8000Ft), regisztrációs adót, okmányirodai költségeket(21000Ft) és vagyonszerzési illetéket kell fizetni?”

   Igen, jól értelmezed.

   ” Ez esetben viszont a külföldön forgalomban lévő autó a még adóköteles amit fizetni kell amíg az okmányiroda el nem intézi a kivonást a származási ország hivatalával?”

   Amennyiben nem vonják ki ideiglenesen a forgalomból, ahogy szokták akkor igen, a jármű a forgalomból való kivonásig adóköteles marad.

   “Ha viszont kivonatom külföldön a járművet a forgalomból vagy lejárt a forgalmi engedélye akkor a kint igényelhető “ideiglenes” rendszámmal mozoghat saját lábán a gépjármű vagy ez esetben már csak trélen lehet mozgatni és nem igényelhető rá ilyen rendszám (ez esetben p-s rendszámmal lehet-e külföldön lejárt forgalmis autóval közlekedni)? ”

   Az ideiglenes rendszám járható út! Mozoghat vele saját lábán a jármű, az érvényességi idő alatt.

   “Kivont/lejárt forgalmi engedély esetén a fenti költségekre még műszaki vizsga és egyedi forgalomba helyezés díja hozzáadódik(~40000Ft)”

   Csak akkor, ha végleg vonják ki a járművet a forgalomból – nem ideiglenesen, ahogy szokták – , és/vagy időközben lejár a jármű műszaki vizsgája.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

   • És ha magyar állampolgár külföldi, ebben az esetben Szlovák, rendszámú kocsit vezet, abból mi baj származhat? Vagy aggodalom nélkül lehet közlekedni vele? Válaszát előre is köszönöm!

    • Kedves Adrienn!

     Ez már egészen más téma: egy igazoltatás során Neked igazolni kell a jogszerű külföldi autó használatot:

     -pl: adás-vételtől számított 24 óráig vezetheted a külföldi járművet
     – vagy rendelkezel állandó, bejelentett külföldi címmel az adott országban.

     Üdvözlettel:
     Török Judit

     • Eredetvizsgálatnál számít a kilométeróra csökkentése?

 20. Tisztelt Török Judit!

  A problémàm a következô : Kettôs àllampolgàrként (magyar-francia) a tulajdonomat képezô francia rendszàmû, müszaki hibàs autômat , melynek forgalmi engedélye is lejàr augusztusban, Magyarorszagon szeretném kivonatni a forgalombôl. Mi az eljàràs menete és milyen költségek elé nézek (egyàltalàn lehetséges-e ez)?
  Vàlaszàt elôre is köszönöm
  Nagy Eva

  • Kedves Éva!

   Mivel francia forgalomban van az autó, ezért nem Magyarországon, hanem Franciaországban kell intézned a forgalomból való kivonást.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

   • Kedves Judit!
    Köszönöm gyors vàlaszàt.
    Kiegészitésül még a gyakorlati lebonyolitasrôl szeretnék informaciot kérni. Az autot, mivel màr nem tudok vele visszamenni, egy autobontoban leadhatom-e, és az ott kapott bontàsi igazolàssal intézem a visszavonàst Franciaorszagban. Ez egy lehetséges forgatôkönyv?

    Tisztelettel Nagy Eva

    • Kedves Éva!

     A francia hatóságoktól kellene megkérdezni, hogy elfogadnak-e magyar bontási igazolást.

     Mi ilyen jellegű ügyintézéssel nem foglalkozzunk.

     Üdvözlettel:
     Török Judit

 21. Tisztelt Judit!
  Létezik-e olyan eset Svájcból behozott autónál, hogy ilyen felszereltségű autó még nem volt forgalomba helyezve Magyarországon,ezért ehhez külön engedélyre van szűkség? Ha igen ennek mi a menete?
  Köszönettel : Angyal Zoltán

  • Kedves Zoltán!

   Létezhet igen, még uniós jármű esetében is előfordulhat, hogy egyedi engedélyre van szükség.

   Ilyenkor a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyére van szükség, akik egyedi elbírálás alapján döntenek a forgalomba helyezhetőségről, így velük kellene felvenned a kapcsolatot!

   Ilyen jellegű ügyintézést mi nem vállalunk.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 22. Kedves Judit! En kettos allampolgar vagyok de kinn elek Es Mo-n is Van lakasom.Kinn szertnek venni autot Es Mo-n honositani es hasznalni esetleg eladni .Tudom a nevemre honositani ha kinn elek? Es kell-e ketnyelvu adasveteli kintrol? Es mennyibe kerulne ha Onok inteznek a honositast? Koszonom valaszat!

  • Kedves János!

   Az, hogy van Magyarországon lakásod nem jelenti azt hogy van bejegyzett állandó magyar lakcímed is. A magyar rendszámnak ugyanis a magyar adókártya mellett ez is feltétele.

   Ha eleget teszel a feltételeknek akkor ha saját tulajdont honosítasz nem kell a kétnyelvű adás-vételi szerződés. Ha most vásárolod honosítás céljából, akkor kell.

   Honosítási ügyintézési díjainkról pedig itt tájékozódhatsz: http://villam-muszaki-vizsga.hu/honositas-ugyintezes/

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 23. Tisztelt Judit.
  Érdeklödnék hogy lakókocsira is van reg.adó?..külföldről behozott lakókocsiknak…van valami illetéke?
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Kedves Péter!

   Motor nélküli lakókocsik esetében nincsen regisztrációs adó, sem vagyonszerzési illeték, hiszen nincsen önálló teljesítményük, ami alapján ki lehetne vetni rájuk az adót.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 24. Kedves Judit,

  Annyi ellentétes információt kaptam a vagyonszerzési illetékről, hogy szeretném feltenni mégegyszer ezt a kérdést.
  Németországban éltem, hazaköltöztem, regisztrálnám az autómat itthon.
  Ebben az esetben is be kell e fizetnem a vagyonszerzési illetéket vagy sem?

  Köszönettel

  Zsolt

 25. Kedves Judit!
  Kislányom külföldön vásárolt autójának honosítása folyamatban. Rendszámot nem adják ki adótartozásra hivatkozva /valószínű a külföldi tartózkodás alatt nem fizetett tb-ről van szó/. Jogos ez az eljárás? Úgy tudom autót kivonni is csak gépjármű adótartozás miatt lehet.
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Kedves Katalin!

   Regisztrációs adó ügyintézése kapcsán, bárminemű adótartozás esetén korlátozhatják a rendszámkiadást, nem csak a gépjármű adó tartozás miatt.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 26. Kedves Adrienn!

  Az eredetiségvizsgálat során le kell fotózni a kilométer órát, és bár összevetik az előző eredményekkel, a vizsgálat eredményét nem befolyásolja.

  Üdvözlettel:
  Török Judit

 27. Kedves Judit!

  Magyarországon vásárolnánk kereskedőktől egy francia rendszámú kétszemélyes kisteherautót. (Renault Clio) Viszont az autót szeretnénk személygépkocsira átiratni, plussz üléseket belerakni. ( A kialakítása meg van.) Van erre lehetőség? Hallottam olyat, hogy törvényi szabályozás nem engedi az ilyen jellegű átírást, viszont leírva ilyet nem láttam. Előre is köszönöm a segítségét! Köszönettel; Német

 28. Kedves Pali!

  Nem, mi nem foglalkozunk külföldi, ideiglenes rendszám ügyintézéssel. Ezen jellegű kérdésekre a külföldi okmányirodák tudnak választ adni.

  Üdvözlettel:
  Török Judit

 29. Érdeklődnék, ha megvan az NKH- s műszaki vizsga az okmányiroda a forgalombahelyezéssel kapcsolatban kérhet még plusz iratot mint ami a vizsgához szükséges volt, vagy úgy le sem lehet műszakizatni ha nem megfelelőek az okmányok!?

    • Kedves Béla!

     Nem írtad, hogy pontosan milyen okmányt hiányol az okmányiroda, de olyan esettel már találkoztam én személyesen, hogy pl: hiányzott a törzskönyv fele. Ami nem feltétlen volt szükséges a műszaki vizsgához, de az okmányiroda már fenn akadt rajta. Szóval kérdésedre válaszolva:
     Igen, előfordulhat, hogy csak az okmányirodában derül ki, hogy nincs meg az összes szükséges külföldi irat.

     Persze, nem akkor ha mi vállaljuk az ügyintézést, ugyanis mi minden iratot előre bekérünk!

     Üdvözlettel:
     Török Judit

 30. Kedves Judit,

  Olaszországból hoznék be motorkerékpárt dobozos furgonnal.
  A motornak van forgalmija, kivonatjuk a kinti okmányirodában a forgalomból, megírjuk a kétnyelvű adasvetelit és ennyi? Törzskönyv kell? Azt hol kell beszerezni? Kelleni fog az nekem itthon a forgalomba helyezésnél?
  Előre is köszönöm a választ!

  Üdv
  Kristóf

  • Kedves Kristóf!

   A törzskönyv kapcsán az a jogszabály, hogy minden olyan országból kötelező ahol van. De mivel nem minden országban van, ezért ahol nincs értelemszerűen nem kell.

   Olaszországban tudtommal tavaly év végén változott a rendszer, és digitalizálták a törzskönyveket. Az eladóval kellene egyeztetned, hogy a járműhöz tartozik-e még törzskönyv vagy már digitalizálták. Ha nem tartozik hozzá, akkor értelemszerűen nem kell. A forgalmira és a kétnyelvű adás-vételi szerződésre azonban mindenképpen szükségetek lesz

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 31. Kedves Judit,

  A kerdesem az lenne, hogy van egy autom ami Ausztriabol szarmazik. Most viszont megint Osztrak rendszam kell az autora. A kerdes az hogy ilyenkor megint be kell fizetni a Nova-t? Sajnos en ilyen jellegu irassal meg nem talalkoztam, pedig nem hinnem, hogy en lennek az elso ember aki ismet vissza akarja vinni a kocsit es ott hasznalni.
  Elore is koszonom.

  • Kedves Robi!

   Amennyiben a “Nova” a magyar regisztrációs adó megfelelője, akkor nem kell újra befizetned, amennyiben igazolni tudod, hogy már egyszer be lett fizetve az Unión belül – magyarosításkor.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 32. Kedves Judit!
  Eladási szándékkal szeretnék egy személyautót behozni Németországból, a vizsgáztatást és a regadó befizetését viszont szeretném magam intézni a leendő vevő helyett. A kérdésem pont erre vonatkozik, hogy ez lehetséges-e, vagy ezeket már az új tulajdonosnak kell intézni?

 33. Kedves Judit!
  A segítségét szeretném kérni, a párom nővére kettős állampolgár /Dánia/, szeretné nekünk adni mindennapos használatra az autóját, az lenne a kérdésem hogy Ö maradhat e tulajdonos a párom meg üzembentartó,Kérdésem még hogy kell e magyar rendszám az autóra?illetve ha nem lehet így akkor milyen megoldás lehetséges arra hogy a gépkocsit itthon tudja a párom használni.
  Köszönöm szépen előre is a válaszát.
  Üdvözlettel, Krasztek Györgyi

  • Kedves Györgyi!

   A legegyszerűbb az lenne, ha nem magyarosítanátok le az autót, hanem a párodnak írna a tulajdonos egy két nyelvű meghatalmazást azzal kapcsolatban, hogy használhatja az autót folyamatosan forgalomban.

   Egyébként a magyar rendszám akkor kerülhet kiadásra, hogyha a tulajdonosnak van állandó magyar lakcíme és magyar adókártyája. Ha ezek adottak le is magyarosíthatjátok úgy az autót, hogy a párod legyen az üzembentartó. De szerintem olcsóbb és egyszerűbb megoldás lenne Nektek a meghatalmazás.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 34. Kedves Judit!
  Ausztriában szeretnék megvenni egy autót,majd M.o.-on használni.Egy ismerősöm azt állítja,hogy a M.o.-i forgalombahelyezeshez kettő forgalmi engedély kell az osztrák tulajdonostól.Igaz ez?
  Válaszát előre is köszönöm.
  Mihályi Anita

  • Kedves Anita!

   Egy forgalmi engedély kell, ami két részből áll (Teil 1 és Teil 2). Mindkettő kell a magyar forgalomba helyezéshez, a törzskönyv mellett természetesen.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 35. Üdvözlöm!
  Szeretném meg tudni hogy, lakókocsi behozatalnál is úgy van mint egy autónál,két nyelvű adásvételi és német forgalmi kell?

  • Kedves László!

   Igen, a kétnyelvű adás-vételi szerződés minden típusú jármű behozatalának kell. A forgalmi pedig akkor, ha a jármű rendelkezik forgalmi engedéllyel (van önálló teljesítménye). – de ekkor minden esetben, minden típusnál kell.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 36. Jo napot kivanok !

  En Nemetorszagban elek es 2015 szeptembereben vasaroltam itt kint egy autot egy maganszemelytöl, amit azota is hasznalok. Csaladi okok miatt haza kell költöznöm, ennek megfelelöen az autot szertnem honositani, viszont annak idejen amikor az autot vettem akkor csak egy sima nemet ADAC-s adasveteli formanyomtatvanyt töltöttünk ki.

  A honlapjukon mindenhol azt olvasom, hogy ketnyelvü adas-veteli szükseges.
  Az eladot mar nem tudom utolerni.

  Ilyen esetben mi a teendö ?

  Valaszukat elöre is köszönöm!

  • Kedves József!

   Amennyiben már saját tulajdonodban áll a jármű, akkor nem kell két nyelven igazolnod a tulajdonszerzést magyar forgalomba helyezéskor. Az akkor szükséges, ha direktbe történő külföldi autó vásárlás történik, magyar forgalomba helyezés céljából.

   Neked elegendő lesz bemutatni majd a névre szóló külföldi forgalmit.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 37. Üdv! Párommal jelenleg Németországban élünk, de a haza költözést fontolgatjuk. Ezért első lépés ként honosítanánk szemünk fényét. Már itt nincs forgalomban, egy ún. Kurzkennzeichen használatával megyünk a napokban Magyarországra. Az autó előző gazdáját sajnos nem érem el, így a két nyelvű adásvételim sajnos nincs. Hogyan oldhatom ezt meg? Papíronegymás között a párommal esetleg? Nem szeretném itt már üzembe helyezni csak az adásvételi miatt mert az idővel és persze költséggel jár. Ebben kérném tanácsát, előre is köszönöm.

  • Kedves Zoltán!

   Saját tulajdon honosításakor nincs szükség az adás-vételi szerződésre, elegendő bizonyítani a tulajdonjogot a külföldi, eredeti forgalmival (hiszen saját tulajdon esetén az névre szól).

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 38. Kedves Judit!

  Adott egy külföldi autó amit forgalomba szeretnék helyeztetni, a kérdésem pedig az lenne, hogy miután elintéztem mindent az nkh-nál illetve a nav-nál és minden igazolás, papír megvan akkor van-e utána határidő – ha igen akkor hány nap – a biztosítás megkötésére és az okmányirodában történő ügyintézésre?

  • Kedves Ádám!

   Amennyiben nem kívánod forgalomba használni a járművet, nincs ilyen határidő. Arra azonban figyelj, hogy a műszaki adatlap csupán 180 napig érvényes. Amennyiben nem történik meg a forgalomba helyezés ezen időn belül, akkor meg kell ismételni a hatósági vizsgát/szemlét.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 39. Erdeklodni Szeretnek Vasaroltam Egy Franciaorszagbol Behozott Autot ami Francia Rendszammal Erkezett meg Nem Szeretnem Forgalombahelyezni Meg Itt Magyarorszagon. De Kivancsi Lennek Miert Nem Lett Leadva A Rendszamtabla Illetve Honan Tudhatnam Meg Hogy Az Auton Van E Valamifele Tartozas?

 40. Jó napot

  Francia országból behozott autó vásárlás előtt állok .
  Az érdekelne hogy ha a KFT fizeti a regisztrációs díjat az autóra ,amit belekalkuláltak az árban,akkor a KFT APEH tartozását nézik a VÁM-nál nem a személyét ( engem ) akinek el lesz adva az autó?

  Ezt azért kérdezem mert Ausztriában dolgozom és a TB ügyintézése még zajlik E 106 nyomtatvány formájában és addig mutathat TB tartozást a Magyarországi APEH-os számlám míg ez nem intéződik el a két unios állam között.
  Amíg azt nem fizetem rendszámot sem kap az autó.
  Viszont ha az autókereskedés mint kft fizeti a reg.adót akkor is nézik az autó megvásárlójának az APEH fele a tartozását?

  Válaszát köszönöm

  • Kedves Richárd!

   Őszinte leszek nem tudok és nem is szeretnék egy olyan kérdésre válaszolni, hogy egy esetleges adótartózást hogyan és milyen formában lehet elkerülni a NAV felé. Jogszabály szerint nem lehet úgy forgalomba helyezni járművet, és intézni a regisztrációs adót, hogy a tulajdonosnak adótartozása van. Ilyenkor ráterhelhetik a járműre a tartozást.

   A személyes tanácsom, hogy körülbelül 2 hét a két ország közti TB ügyintézésének ideje. Amennyiben valóban csak a szükséges okmányt kell eljuttatni, és nem áll fent adótartozás. Várjátok ki ezt a két hetet, és akkor a nevedben is lehet intézni a regisztrációs adót!

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 41. Kedves Judit,
  Németországban vásároltam egy autót, 30 napos ideiglenes rendszámmal. Jól gondolom, ha ez alatt a 30 nap alatt elintézem az NKH-t, a regisztrációs adót és az okmányirodai rendszámkiadás előtt eladom, akkor a rendszámkiadás során nem az én, hanem a vevő nevére szóló biztosítást kell bemutatni, ki kell fizetni a kétszeri vagyonszerzési illetéket (egyet nekem, egyet a vevőnek), de forgalmi+törzskönyv díját csak egyszer kell fizetni? Előre is köszönöm
  Péter

  • Kedves Péter!

   Igen, teljes mértékben meg tudom erősíteni a leírtakat.

   Annyit hozzátennék, hogyha egyenes ági rokonnak adod el a járművet, vagy házastársnak akkor nem keletkezik vagyonszerzési illeték fizetési kötelezettség (csupán egyszer, esetedben). Amennyiben másnak adod el, akkor duplán kell fizetni, neked és a vevőnek is.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 42. Üdvözlöm!
  Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz,hogy ha bontásra szeretnénk megvenni egy már Magyarországon tartózkodó,de külföldi papíros autót,akkor honosítani kell-e előtte? Vagy mi ennek a folyamata?Megvesszük az autót,ott az adásvételi szerződés,és utána az autón lévő külföldi rendszámmal mit kezdjünk?Nem szeretnénk a nevünkre íratni,mert csak alkatrésznek vennénk meg.Remélem érthetően megfogalmaztam a kérdésemet. :)

  • Kedves Ildikó!

   Hivatalosan csupán alkatrésznek nem lehet külföldről behozni, és megvásárolni egy autót. Ezzel a szabályozással próbálja elkerülni az állam, hogy “Európa roncstelepévé” váljunk. A hivatalos megoldás, hogy forgalomba helyezitek majd kivonjátok a járművet, és akkor már használhatjátok – a típus azonos – alkatrészeket.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 43. Üdv

  A kérdésem az lenne hogy ha hozok külföldről egy autót az adásvételi szerződésben szereplő dátumtól kezdve mennyi időm van az autó átírására.

 44. Kedves Judit! Azt szeretném megtudakolni,hogy egy ismerősöm németországi kereskedésben vett autót, viszont én szeretném megvenni Tőle. A számla és az adásvételi az Ő nevére szól. Hogy lehet a nevemre honosítani, vagy először neki kell mindent elintézni, majd Tőle megvenni, ezáltal egy csomó pénzt duplán befizetni az államkasszába? Köszönettel P.Zoltán.

  • Kedves Zoltán!

   Sajnos a vagyonszerzési illetéket mindkettőtöknek be kell fizetni, mivel a barátod esetében már megtörtént a tulajdonszerzés a Te esetedben pedig meg fog.
   A többi adót, ügyintézési díjat, hatósági díjat azonban nem kell kétszer megfizetnetek, ugyanis, nyugodtan (még a magyar forgalomba helyezés előtt) írjatok egy újabb két nyelvű adás-vételi szerződést közted és a barátod között, és akkor már a Te nevedre lesznek kiállítva a papírok.

   Amire figyelj: forgalomba helyezéskor a forgalmiban utoljára bejegyzett tulajdonosig kell visszavezetned két nyelven a tulajdonjogot, vagyis a barátod és a külföldi eladó két nyelvű szerződésére is szükséged lesz!
   Üdvözlettel:
   Török Judit

 45. Kedves Judit!

  Az USA-ból pár éve vett japán gyártmányu 2011-es Nissan Rogue AWD SUV gépkocsit szeretnék hazahozni Magyarországra.
  Kérdésem, hogy a honositást és a müszaki vizsgát hol tudom megcsináltatni?
  Egyáltalán vállalják-e ennek a tipusú kocsinak a vizsgáztatását bárhol otthon?
  Továbbá azt szeretném tudni, hogy milyen okmányok kellenek, mivel nem magánszemélytöl vettem kell-e kétnyelvü adásvételi szerzödés vagy a számla és a kocsi papirjai elegendök-e?
  Válaszát elöre is köszönöm.

  Tisztelettel: Imre

  • Kedves Imre!

   Sajnos nem tudunk segíteni amerikai járművek forgalomba helyezésében, mert ahol mi műszaki vizsgáztatunk, élből elutasítja a hatóság az amerikai járművek műszaki vizsgáját, az eltérő szabványokra hivatkozva. Magyarországon sajnos nagyon nem egyszerű amerikai járműveket forgalomba helyezni.

   Ha mégis vállalnád a procedúrát, akkor a Nemzeti Közlekedési Hatóságot kell felkeresned, és ott érdeklődni a forgalomba helyezés esetleges lehetőségeidről, a pontos típus alapján.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 46. Szia!
  Egy motorszállító-utánfutót szeretnék venni aminek németben elhagyták a forgamiját. Alvázszám megvan súlytáblázata is. Forgalomba tudom így helyezni valahogy magyarországon?

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>