muszaki-vizsga-2017-villam-muszaki

Az interneten böngészve, téves információkat találhatunk a műszaki vizsgát érintő kérdésekben. Az ár – a hírekkel ellentétben – nem emelkedett, a műszaki vizsga nem kerül 22.000 Ft-ba! Ne dőlj be a megtévesztő híreknek, hiteles információkért olvass tovább…

Mennyibe kerül a műszaki vizsga 2017-ben?

A legfontosabb dolog, amit tudnod kell, hogy a műszaki vizsga ára nem változott, tehát továbbra is 16.290 Ft. Előfordulhat, hogy egy műszaki vizsga állomás a saját áremelését a törvényi szabályozás változásával igazolja. Sajnos mi is hallottunk már ilyenről, de ezt semmiképp nem szabad elhinned, hiszen nem történt árváltozás 2017-ben.
Ha megbízható szolgáltatót keresel és szeretnél eligazodni az információk tengerében, fordulj hozzánk bizalommal!

Hogy zajlik a műszaki vizsga 2017-ben?

Nézzük, mi a műszaki vizsga menete és a szükséges lépések. Az első teendő, ha kiválasztottad a számodra legmegfelelőbb műszaki vizsga állomást, az időpont egyeztetés, majd egy előzetes átvizsgálás szükséges a sikeres műszaki vizsgáért. Ezután következhet a tényleges műszaki vizsga, ami nem lesz több 1,5 óránál.
Az elkészült, friss műszaki vizsgád 2 évig lesz érvényes. Viszont továbbra is érdemes kihasználni azt a lehetőséget, amit a jogszabály biztosít a hosszabbítással kapcsolatban. Akár 30 nappal is előrébb hozhatod a vizsga időpontját, az mégsem veszít az érvényességi idejéből. Így már nem a vizsga napjától, hanem a forgalmiban szereplő lejárati dátumtól fog számítani a 2 éves érvényesség.

Ha lejárt a műszaki vizsga…

Bárkivel előfordulhat, hogy egyszerűen elfelejti a dátumot és nem veszi észre, hogy lejárt az autó műszaki vizsgája. Ilyenkor minél hamarabb kérj időpontot a vizsgára! Viszont a kapott időpontig is lesz egy fontos feladatod: kérned kell egy útvonalengedélyt az okmányirodában. Az ügyintézéshez szükséged lesz a következőkre: a kötelező gépjárműbiztosítást igazoló csekkszelvény és az eredeti forgalmi. Az útvonalengedély 2017-ben is 3.500 Ft-ba kerül.

A legfontosabb tudnivalók

Összegezve, a legfontosabb, amit tudnod kell, hogy a műszaki vizsga központilag ajánlott minimum ára nem emelkedett, továbbra is 16.290 Ft. Ne dőlj be azoknak a cégeknek akik a saját áremelésüket ezzel magyarázzák.

Válassz megbízható partnert a műszaki vizsga elvégzéséhez, fordulj hozzánk bizalommal!
Ha további kérdésed van a műszaki vizsgával kapcsolatban, tedd fel a cikk alatt és szakértőnk válaszol!

Szeretnéd, hogy soron kívül értesítsünk, ha új bejegyzést írtunk?

Kérlek, add meg adataid és elküldjük Neked ajándékba ezt is: “Gyakori kérdések és válaszok a vizsgáztatásról”

15 hozzászólás a(z) “Műszaki vizsga 2017-ben” bejegyzéshez

 1. Jó napot kívánok! Most költöztem svájcból haza és hoztam magammal az autómat is. Mivel a biztosítás lejárt, a rendszámot vissza kellett küldenem. Az aitót 2008-ban vásároltam, illetve lizingeltem. Természetesen megvan a lizingszerződés és a biztosítási okmány is. A kérdésem, hogy rendszá nélkül hogy tudom az autót honosítani és kell-e regisztrációs adót fizetnem? Érdeklődve várom a válaszukat! Köszönet!!

 2. Tisztelt Cím!

  Kérdezném, hogy vonóhorog felszerelés után kell-e külön műszaki vizsga vagy a személygépjármű vizsgával együtt csinálják? Köszönöm!

 3. Tisztelt Cím!
  Kérdésem a következő lenne.
  Svájcból vásároltam egy motorkerékpárt ami, 1990-es évjárat, 750 ccm.A Svájci tulajdonos 1999-ben kivonta a forgalomból.A sok állás miatt jelenleg üzemképtelen.A vámot hol érdemes elrendezni itthon, vagy az első uniós országba való belépéskor?Mennyi a vám és az áfa költsége egy ilyen járműnek?
  Köszönöm!

  • Kedves Krisztián!
   A vám értéke a jármű értékének 10%-a.Az áfa mértéke itthon 27%,Németországban 19%.Tehát ha az unióba belépésnél végezzük a vámkezelést,akkor 8%-ot spórolhatunk.

   Üdvözlettel:Bognár Béla

 4. Tisztel Cím!

  Köszönöm a gyors korrekt választ!

  Még kérdeznék ha lehet!
  Mindenképpen a vevőnek kell e a németországi határnál vámoltatni és áfát fizetni, vagy esetleg egy harmadik kívülálló személy is eljárhat?

  Ebben az esetben szűkséges e ehhez meghatalmazás?

  Mivel üzemképtelen a motor nyomott áron tudtam megvásárolni.Úgy tudom ha itthon kerül a jármű elvámoltatásra – és itthon fizetném az áfát – a hatóság figyelmen kívül hagyja az adásvételi szerződésben rögzített vételárat és a vámot és az áfát az általuk megállapított összeg után kell fizetni.Igaz ez?

  Köszönöm!

  • Kedves Krisztián!
   A vevő meghatalmazottja is elvégeztetheti a vámkezelést.
   Igaz,a hatóság állapítja meg a jármű értékét,de ha az adásvételi szerződésbe bele van írva a jármű állapota,azt figyelembe veszik.

   Üdvözlettel:Bognár Béla

 5. Tisztelt Bognár Úr!

  Eddig úgy tudtam,hogy a műszaki vizsga,2 évig érvényés.Akkor,hogy lehetséges,és mi a magyarázata,az én problémámnak? ?Németből hozták.,2017.08.21.-én helyezték forgalomba az autómat.A műszaki vizsga,2018.01.31-ig érvényes..!Miért??????
  Kösztönöm szépen, előre is!
  Üdv:Emőke

  • Kedves Emőke!
   Az autó honosításakor a németországi vizsga érvényességét honosították.Így nem kellett műszaki vizsgát fizetni,csak műszaki szemlét(ára 8000 Ft)
   Üdvözlettel:Bognár Béla

 6. Tisztelt cím!Érdeklődni szeretnék hogy van egy 2001 -es opel corsa c és világít a hibajelzőm a kocsi viláskulcsal ha ez ég át megy e műszaki vizsgán vagy nem?!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>