Műszaki Vizsga 2014

Ha autónk van, nem elhanyagolható tényező a műszaki vizsga. 2014-ben fog lejárni az autód műszaki érvényessége? Akkor olvass most figyelmesen, mert ezt a cikket Neked írtuk!

A műszaki vizsga ára kapcsán már számos kósza hír terjedt el az interneten, miszerint jelentős drágulás várható, sőt egyesek már kommunikálják is a drágulást – pedig még közelében sem vagyunk a műszaki vizsga árát érintő jogszabály elfogadásának. Született ugyanis egy törvénymódosító javaslat, miszerint a műszaki vizsga hatósági árát emeljék fel együttesen, országszerte 16.290 forintról 22.000 forintra. Egy biztos, a műszaki vizsga ára 2014 -ben nem lesz olcsóbb, de hogy a drágulás meg fog-e történni 2014 -ben arról egyelőre nem lehet biztosat állítani. Egyet ígérhetünk: Ha elfogadják a javaslatot 2014-ben mi leszünk az elsők, akiktől megtudod!

Műszaki vizsga 2014

Műszaki vizsga 2014 – Milyen változások várhatóak?

Nézzük, milyen változások várhatóak 2014-ben a műszaki vizsga érvényességét illetően!

Az árváltozáshoz hasonlóan, itt is szárnyra kapott pár kósza hír, miszerint évente kell majd műszaki vizsgáztatni a 4 évnél idősebb autókat. Szerencsére ezt a javaslatot eltörölték, így 2014-ben sem várható változtatás a műszaki vizsga érvényességet illetően. Vagyis az új autók műszaki érvényessége 4 évig, a 4 évnél idősebb autók érvényessége 2 évig tart.

Lesznek-e változtatások a műszaki vizsga menete kapcsán?

Jelenleg egy műszaki vizsga optimális esetben időpont egyeztetéssel kezdődik. A helyszínen megtörténik egy átvizsgálás és, ha minden rendben közvetlenül utána megtörténik a tényleges műszaki vizsga a műszaki vizsgasoron. Körülbelül 1-1,5 óra után távozhatunk is a vizsga sorról a frissen műszaki vizsgázott autónkkal, mely műszaki érvényessége 2 évig érvényes. 2014-ben is hasonlóan járhatunk el, ha közeleg műszaki érvényességünk lejárata, sőt akár 30 nappal is előrébb hozhatjuk a vizsgánk időpontját, mégsem veszítünk annak érvényességi idejéből.

További kérdésed lenne? Tedd fel bátran, itt a cikk alatt, hogy válaszolhassunk rá!

14 hozzászólás a(z) “Műszaki vizsga 2014 – ára, menete, érvényessége” bejegyzéshez

 1. a műszaki vizsga dijja személy autora mennyibe kerül? Siófokon hol tudnám a leg olcsobban levizsgáztatni 1996-os SUZUKI SWIFT 1.3 GLX tipusú személy automat? köszönöm

  • Kedves Tünde!

   A műszaki vizsga ára, műszaki vizsga bázisonként változó. A minimum ár 16.290 Ft. Sajnos siófokon még nincsen műszaki vizsga bázis partnerünk, így nem tudok Neked ajánlani vizsgabázist.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

  • Kérdezni szeretném?
   vásároltam kölcsön adásival 1 személy gépkocsit,és most jár le a műszaki, le tudom e én vizsgáztatni?

   • Kedves Ferenc!

    Műszaki vizsgáztatni az a személy tud, akinek a neve szerepel a forgalmiban, mint üzembentartó vagy tulajdonos, vagy akinek ez a személy meghatalmazást ír.

    Üdvözlettel:
    Török Judit

 2. Üdvözletem!
  Dunaharasztiban megoldható-e a műszaki vizsgáztatás és amennyiben igen mennyibe kerül Önöknél.

  Üdvözlettel,
  Oroszi Szilárd

 3. Üdvözlet, azt szeretném kérdezni, hogy ha külföldi hosszabb tartózkodás alatt időközben lejárt a műszaki vizsga, akkor kell-e valamilyen külön engedélyt kérnem, ahhoz hogy hazajuthassak az autóval?
  Köszönettel Dienes Ákos

 4. Hello!
  Azt szeretném kérdezni, hogy ha akarok venni egy 1992-es zastava-t, aminek ebben a hónapban fog lejárni a műszakija (2014, március) akkor kap-e még műszakit? Hallottam olyat, hogy azok az autók amiben nincs katalizátor, azok 2014től már nem kaphatnak műszaki érvényességet.

  • Kedves József!

   Nem tudok ilyen szigorítás bevezetéséről. Azért a félretájékoztatás elkerülése végett javaslom keresd fel a Nemzeti Közlekedési Hatóságot is, ők biztosan tudnak válaszolni kérdésedre.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 5. Finnországból behozott 9 személyes Volkswagen Transporter amin még március 31.-ig műszaki van s Finnországból saját lábán jött el.
  Itt Magyarországon Veszprémben a KPM-es viszgán azért megbukott mert
  a hátsó ülések szembe vannak egymással(ő szerintük nincsenek szabványhelyen) ezért nem adtak műszaki vizsgát, minden más megfelelt. Hozzáteszem, hogy ez a
  kisbusz, ott kint iskolabuszként üzemelt, egészen Novemberig. Kérdezem én, hogy
  az Uniós tagállamoknál nem ugyanaz-e a követelmény? Mert 2500 km-ren keresztül megfelelt ez az autó mire ideért. Közben nem is egy rendőr igazoltatta Magyarországon belül is. S.O.S segítséget, választ várok. Köszönöm előre is.

  • Kedves Rekics!

   Nem, sajnos nem azonosak a műszaki vizsga követelmények Európai Unión belül.

   Ha Magyarországon szeretnék forgalomba helyezni a járművet, akkor a KPM vizsga szerint kell eljárniuk. Vagyis átalakíttatni a járművet, és az átalakításokról szóló műbizonylattal kell elmenni egy újabb KPM vizsgára, hogy megkezdődhessem a Magyar forgalomba helyezés.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

 6. Üdvözlet, egy kérdésem lenne: feleségem barátnője férjének a nevén van egy autó, aki sajnos fél éve elhunyt. A hölgy most akarja műszaki vizsgáztatni a kocsit de azt az információt kapta, hogy a Halotti anyakönyvi kivonat nem elegendő az ügyintézéshez. A hagyatéki tárgyalás viszont még nem volt meg…mi a teendő, milyen megoldást javasolnak?
  Köszönöm a választ.

  • Kedves István!

   Amennyiben nem szerepel a vizsgáztatni kívánó személy neve a forgalmiban, mint tulajdonos vagy üzembentartó, sajnos meg kell várni a hagyatéki tárgyalást.

   Üdvözlettel:
   Török Judit

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>